“Mijn winkel Fleur & Geur in winkelcentrum Kerckebosch slaat goed aan bij het winkelend publiek, we horen regelmatig dat ze ons een aanwinst vinden. We verkopen vintage meubelen want ik ben groot voorstander van hergebruik. We gaan overal op zoek naar mooie meubeltjes en accessoires die ik dan combineer tot een aansprekend, samenhangend geheel. In ons assortiment hebben we ook minerale muurverf. Ook duurzaam is de TapParfum – heerlijke geuren in navulbare flesjes.  Omdat het zo goed loopt hebben we net de winkelruimte naast ons erbij getrokken. We willen graag uitbreiden met simpele horeca: koffie, thee, taartjes, broodjes. Het liefst met een terras want er is veel behoefte bij onze klanten aan gezelligheid en een praatje. 

We waren bezig met een samenwerking voor de horeca maar toen kwam de corona en moest alles dicht. Dat was voorlopig het eind van die plannen. Intussen hebben we al wel verbouwd en moeten nu de huur opbrengen van twee panden.

We maken er natuurlijk wel het beste van. We hebben een webshop geopend, ook voor de muurverf, en de winkel is op afspraak én iedere zaterdag open. Het voordeel van de extra winkelruimte is dat we nu een aparte ingang en uitgang hebben met eenrichtingsverkeer, dat sluit goed aan op de anderhalvemeter-economie. Met de gemeente zijn er volop gesprekken over het terras en de voorwaarden voor de koffie en thee. Dat liep ook wat langzaam, mede omdat ook de ambtenaren op afstand moeten werken, maar gaat nu goed komen.

We hebben er dus alle vertrouwen in en bouwen gewoon door aan het terrasmeubilair. En ik zag laatst een softijsmachine te koop: zou dat niet fijn zijn met het mooie weer straks? Lekker aan een tafeltje, binnen of buiten, met de ouders aan de koffie en gebak en de kinderen met een ijsje? En met tijd voor een praatje want dat is minstens zo belangrijk.”

Ellen Bekker – Fleur & Geur