“Bij het aankondigen van de maatregelen zaten we zelf gezellig bij Stan&Co. We dachten dat het wel los zou lopen maar we mochten nog één drankje bestellen en daarna moesten ze dicht. Dat was wel heel bevreemdend. 

We hoefden als winkel niet dicht en we zijn dan ook open gebleven. Maar we hebben de openingstijden aangepast naar alleen de middag. We hebben een hele trouwe klantenkring opgebouwd en af en toe kwam er nog iemand wat kopen. Uiteindelijk is er maar één dag helemaal niemand geweest.

Samen met andere kledingwinkels hier op de Slotlaan proberen we elkaar te motiveren. Zo hebben we heel snel een Fashiontaxi bedacht: telefonisch bestellen en we komen het thuis afleveren. Ook de webwinkel hebben we direct weer online gezet. En wie liever privé wil komen winkelen kan een afspraak maken.

Financieel is het ellendig natuurlijk. De nieuwe voorraad voor de zomer was net binnen en moet natuurlijk betaald worden. Gelukkig werk ik al lang met dezelfde leveranciers en zijn ze bereid tot betalingsafspraken. De TOZO, de eenmalige uitkering van de overheid, is ook welkom maar een druppel op de gloeiende plaat. Van de verhuurder kreeg ik de eerste maand 50% korting, voor mei ook maar voor juni mag ik 50% uitgesteld betalen – maar dat is in feite ellende voor je uitschuiven. Ook al loopt het vanaf morgen storm, de omzet komt voor dit jaar nooit meer helemaal goed. 

Het wordt gelukkig nu wel drukker in de winkel.  Al is het nog wel ingewikkeld met het afstand houden. Maximaal 5 mensen mogen tegelijk binnen en de rest wacht buiten. Dat gaat meestal goed maar je merkt dat de lontjes korter worden, de één reageert geërgerd omdat iemand te dichtbij komt en de ander trekt zich van niemand wat van aan. En ik wordt wat onrustig want staan de kopers nu binnen en de kijkers buiten of andersom?

Maar goed, mijn winkel heet niet voor niets Wai Wurrie. En ik lach me gek om de mondkapjes die ik voor de grap heb laten maken van restjes stof. Die vliegen weg, de ene bestelling naar de andere komt binnen, helaas had ik de prijs ook grappig gehouden.”

Bianca Weber, Wai Wurrie