“Ons bedrijf heeft zes aparte activiteiten: Restaurant Hermitage, Catering Oud London, Exploitatie Slot Zeist, golfbaan Sluispolder in Alkmaar, Hotel Restaurant Oud London en binnenkort zouden we de horeca opstarten op de begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust. In één klap viel alles stil. Geen gasten, geen catering, geen feesten en bijeenkomsten.

Er zijn wat kleine uitzonderingen. Het hotel is open maar met weinig gasten, daar serveren we wel ontbijt en diner voor, maar dat doen we  ‘contactloos’. We zetten het eten klaar op een tafel en de gasten moeten zichzelf bedienen. Sinds vorige week hebben we een take-out voor maaltijden, dan brengen we een doos met een diner of paasbrunch bij mensen thuis. En daar is gelukkig veel vraag naar.

We doen ook heel erg ons best om onze medewerkers betrokken te houden, zij kunnen voor het grootste deel natuurlijk niet thuiswerken. Afgelopen weken zijn we dan ook druk geweest met een complete voorjaarsschoonmaak waar we alle klussen en klusjes hebben weggewerkt. Van de keukens tot en met het tapijt is alles aan de beurt geweest. Het personeel doet dat gelukkig graag. Er is sprake van een enorme saamhorigheid.

Het hoogseizoen van evenementen, bijeenkomsten en trouwerijen zou nu eigenlijk beginnen. Tot en met eind april mag er zeker niets doorgaan maar we zien ook al annuleringen voor juni. Deze crisis is voor iedereen een kwestie van overmacht en we proberen dan altijd samen te zoeken naar een oplossing, zoals verschuiven naar later dit jaar. Wat ons betreft gaat het een druk najaar worden.

We blijven verder optimistisch en zien kansen. Onze kleinere vergaderruimtes en hotelkamers zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor wie het thuiswerken even zat is of rust nodig heeft.

En straks beginnen de vakanties waarbij er ongetwijfeld minder  naar het buitenland gereisd kan of mag worden. Laat de vakantiegangers in eigen land maar komen – we hebben ze hier zo veel te bieden. Bos, historie, gezelligheid, fietsen, wandelen – en natuurlijk een prachtaccommodatie!”

Erik van Dijk, Hotel Oud London