“In een keer zitten alle deelnemers van onze sociale initiatieven weer thuis. Geen dagbesteding, geen participatie-trajecten en geen re-integratie meer. Bijzonder Leuk, onze lunchroom, valt natuurlijk onder horeca en sluiting was verplicht. De Bijzondere Eetfabriek op station Den Dolder is voor het grootste gedeelte afhankelijk van de treinreizigers, die er ook bijna niet meer zijn. En de Bijzondere Taartenfabriek is afhankelijk van levering aan horeca en voor verjaardagen van particulieren; beiden zijn stil te komen liggen.  

De medewerkers in vaste dienst werken nog wel; als het goed is springt de overheid bij voor 90% van de lonen maar lijkt nog even te duren.  We zijn bekend om onze aparte, creatieve inrichting en we hebben de gelegenheid in ieder geval gebruikt om van alles op te knappen en aan te passen. 

Maar we bedenken ook nieuwe, creatieve dingen, want stilzitten past niet bij ons. We zijn dus weer begonnen met taarten bakken en die brengen we naar bijvoorbeeld zorginstellingen, scholen, ziekenhuizen en de politie. Al die ‘vitale organisaties’ die het nu extra zwaar hebben. Mensen kunnen ook een taart aanvragen voor iemand die ze een hart onder de riem willen steken, zoals iemand die al lang alleen thuis zit. We kunnen dat deels doen dankzij sponsoring van onze leveranciers met ingrediënten en bakmateriaal. Het is voor ons hartverwarmend dat zij ons zo steunen.

We hebben onze Taartenfabriek net weer geopend op vrijdagen, zaterdagen en tijdens Pasen. We hopen op veel bestellingen voor onze taarten en ontbijtjes; alles contactloos en gratis bezorgd in regio Zeist. 

Door het kopen van onze taarten steun je ons sociale initiatief; het helpt ons door deze lastige periode heen, maar het is vooral heel erg lekker. 

Intussen blijven we taarten cadeau doen aan die mensen die het extra zwaar hebben in deze corona-tijden. Het is mooi om te merken, ondanks deze zware tijden, hoe mensen naar elkaar omkijken. Je voelt de verbinding.”

Marieke Blok – Bijzondere Zorg Midden Nederland
Bijzondere Taartenfabriek
Bijzondere Eetfabriek
Bijzonder Leuk